polityka prywatności

Klauzula informacyjna

 

Administratorem przekazanych przez Państwa danych jest RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Spółka
Jawna z siedzibą w Ostrołęce przy ulicy Padlewskiego 86A, 07-410 Ostrołęka,
Podane przez Państwa dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:

  1. wykonania umowy kupna-sprzedaży produktów oferowanych przez RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Spółka Jawna. - na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b) RODO - przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy;
  2. marketingu bezpośredniego - na podstawie art. 6 ust. 1 pkt f) RODO - prawnie uzasadnionego interesu RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Spółka Jawna. , do czasu zakończenia umowy lub złożenia przeciwu na przetwarzanie danych;
  3. finansowo – księgowych - na podstawie art. 6 ust. 1 pkt c) RODO - przetwarzanie jest niezbędne do wykonania przepisów prawa między innymi podatkowych, w tym art.74 Ustawy o Rachunkowości, do czasu wymaganego właściwymi przepisami prawa podatkowego;
  4. dane osobowe mogą być przetwarzane w celu dochodzenia roszczeń z tytułu prowadzonej przez RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Spółka Jawna działalności gospodarczej - podstawa prawną przetwarzania danych osobowych jest w tym wypadku art. 6 ust.1 lit. b), czyli przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy oraz art. 6 ust.1 lit. f), czyli prawnie uzasadniony interes Administratora;
  5. prowadzenia procesów reklamacyjnych – na podstawie art. 6 ust. 1 pkt f) RODO - prawnie uzasadnionego interesu przedsiębiorstwa RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Spółka Jawna. , przez okres 5 lat od zakończenia umowy;

W związku z celami, o których mowa powyżej odbiorcą Państwa danych osobowych mogą być podmioty pośredniczące w wykonywanych przez administratora zobowiązaniach umownych np. dostawcy usług IT, księgowych, kancelarii prawnych. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu (np. jeśli dane są przetwarzane na podstawie Państwa zgody, lub w celach marketingowych czy udostępniania Państwa danych); posiadają Państwo prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. W celu cofnięcia zgody mogą się Państwo skontaktować z biurem RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Spółka Jawna w Ostrołęce, lub wysyłając maila na adres: iod@rumet.pl. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (poprzednio GIODO).

 

Dane zbierane automatycznie

 

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty np. Twój adres IP, rodzaj przeglądarki, nazwa systemu operacyjnego itp. Służą one dla celów statystycznych.

 

Dane zbierane podczas innych czynności

 

W czasie gdy przesyłasz dane z formularza:

  1. kontaktowego - przekazujesz nam swoje dane jak: imię, nazwisko, adres strony, Twój adres IP, adres email itp.

 

Wykorzystanie ciasteczek (cookies)

 

Na naszej stronie ciasteczka służą do:

  1. przechowywania informacji o użytkowniku - własne Cookies - wymagane podczas wysyłania zapytania przez formularz kontaktowy i korzystania z serwisu jako osoba zalogowana
  2. celów statystycznych - zewnętrzne Cookies - Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)

Jeśli cenisz swoją prywatność i nie zależy Ci na korzystaniu z powyższych funkcji serwisu to możesz wyłączyć obsługę ciastek w przeglądarce ».

 

Wykorzystanie Twoich danych

 

Twoje dane nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.

  1. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.
  2. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
  3. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
  4. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
  5. W przypadku naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 

Zabezpieczenie danych osobowych

 

Twoje dane przechowywane są w bazie danych, która jest zabezpieczona przed wglądem osób trzecich.

 

Zmiany polityki prywatności

 

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

Kontakt

 

Dane firmy zbierającej dane: RUMET Wacław Rudzik i Wspólnicy Sp.J., ul. Gen. Z. Padlewskiego 86a, 07-410 Ostrołęka. 
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego ».